Åh kom og se...

Åh, kom och se...

Det är överstått; Pakkeaften! En kväll full av hygge, god sömn och mycket glada barn. At lave overraskelser, lange digte og som den store overraskelse besøkt af Sinterklaas. En kväll, som många barn har sett fram emot i veckan, några gånger till och med månader. I denna blogg vill Ineke Janssen berätta om hennes familjers Sinterklaas-helg. De har nämligen fejrat paketafton i år på ett mycket speciellt ställe...

Hej alla tillsammans! Jag är Ineke och jag är mer än redo att dö på fem och sju år. I år har vi firat Sinterklaas i vårt feriehus i Moreira. Det är en trevlig gammal spansk fiskerlandsby vid Costa Blanca. Här är vi normalt två eller tre gånger om året. I den seneste tid har vi naturligvis ikke kunnet gøre så meget i Holland på grund af de omstændigheder, vi alle skal leve med.Det syntes min ven og jeg derfor ville være rigtig sjovt at tage et par uger væk i december i aar for en forandring. Detta är något, vi normalt aldrig gör. Vi har alltid firat Sinterklaas med hela familjen i Holland de senaste två åren. På grund av restriktionerna var detta tyvärr inte möjligt sista Sinterklaas, och därför beslutade vi att ta en paus.

Sista fredagen, den 3 december, flyger vi till Alicante. Resenären gick glatt. Från lufthavnen körde vi med en lejet bil till vårt lilla hus i Moreira. En liten tids körning genom bergen och längs Costa Blanca-kysten. Det känns som att komma hem! Solen skinner, och med en behaglig temperatur på femten grader hör du oss inte klaga.

Undervejs begyndte mine sønner at stille spørgsmål om Sinterklaas.De syntes, det var mærkeligt, at vi tog til Spanien, mens Sinterklaas netop kommer fra Spanien til Holland. Försök att förklara det! De spekulerade också på, hur pietene kan bringe deres gaver hele vejen til Spanien. Detta är naturligtvis inte ett problem, eftersom det inte finns några piller som är speciellt avsedda för barn i Spanien. De var mycket glada för detta, eftersom de naturligvis hemmeligt glæder sig mest til gaverne.

Efter en rolig dag med avslapning i huset var det endelig tid. 5 december. Vores sønner vågnede tidligt og gik så hurtigt som muligt til stuen, hvor de fandt en sti af pebernødder og slik. De följde sporet till deras sko fulde af gaver og godbidder. De var ekstatiske over, at pietene var kommet forbi. Med glæde og tilfredshed tilbragte de hele dagen med at lege med deres nye legetøj.Uvidende om, at Sint og Pieten ville komme forbi igen i aften. Efter middagen var det tid till de digte, som Sinterklaas hade skrivit till alla. Mitt i min yngsta søns digt blev han afbrudt af høje bank på hoveddøren. Vores lille løb selvfølgelig så hurtigt de kunne til døren for at få et glimt af Sint og hans Pieten, men det var forgæves. Vad de hittade var en stor sæk fuld af gaver. Overlykkelige og overraskede begyndte vi vores gaveaften, lige her i det dejlige Spanien!

Det var en mycket lyckad dag, och våra barn älskade det. Jag frygter att vi nu varje år ska ta emot besök från Sinterklaas i Spanien, vilket far och mor självklart inte har något emot! Alt i alt er det bestemt anbefalelsesværdigt at fejre helligdagene på et andet sted for en gangs skyld.Absolut værd at prøve!

Läs nästa

Perfekt för en weekend på Centre Parcs
Att ta sig igenom de kalla dagarna med ett starkt immunförsvar

Efterlad och kommentar

Denna sida är skyddad av reCaptcha, och Googles Politik om skydd av persondata och Servicevilkår är gældende.