Måste jag flyga med min baby? Läs allt om att resa med din lilla.

Kan jag flyga med min bebis? Läs allt om att resa med ditt lilla barn.

Sommerferien nærmer sig igen, og det betyder for mange familier, at de igen skal på ferie. Har du en baby, och ska du flyve, kan det kräva en del förberedelse, här kan du läsa om, vad du bäst kan göra för att ta så få bekymringer med på ferien som muligt.

Måste jag flyga med min baby?

Officiellt måste du flyga 7 dagar efter din babys födelse, detta är dock endast tillåtet, om det inte har varit komplikationer under fødslen. Det rekommenderar hunden att sälja lite ännu. Når babyen er 6 uger gammel, er det ikke skadeligt at flyve, efter 6 uger er en babys lunger udviklet nok til, at der ikke kan opstå skade.

Viktigt möte innan du tar avsked

Før du tager til lufthavnen, skal du ordne nogle ting, sørg for at gøre dette korrekt for at undgå komplikationer i lufthavnen. Några viktiga saker är:

  • Vid ansøge om et pas til din baby. Om din baby ännu inte har ett pass, ska du svara på om detta så tidigt som möjligt före flygningen, även om du förblir inom EU. Detta är viktigt i tilfælde af, at din baby har brug for lægehjælp under din ferie.
  • På booke en billet. Observera! Hos många flygbolag flyger babyer gratis. Babyen har så inte sin egen stol, men det är ännu inte nödvändigt för en baby.
  • Du kan bättre ta för mycket slut för lite med, när du packar din sak, så jag rekommenderar att du packar så många saker som möjligt för att undgå att glömma något.

Under flyvningen

När du kommer in i flyet, är det tid till att göra det så behagligt som möjligt. Hvis du rejser sammen med din mand eller kone, kan jeg skifte til at tage jer af opgaverne, den ene gang gør din partner arbejdet, og den næste gang gør du det. En av de viktigaste sakerna under flyvningen är en god säng.

Deryan har en av dessa senge kaldet 'Air Traveller', denne seng er meget nem at bruge. Air Traveller är verkligen en hjälpande hand under flygningen, om din baby ska ligga på din ben hela flygningen, kommer din ben att börja med att göra ondt efter et stykke tid.Air Traveller sørger for, at din baby sidder komfortabelt, og at du ikke får ondt i benene under flyvningen. Air Traveller är lätt, den väger mindre än 500 gram, och den kan tas med som handbagage i flyet.

 

En flygresa med en baby kräver nu engang forberedelse, det er vigtigt, at du tænker på alt for at undgå komplikationer før, under eller efter rejsen. Men det allervigtigste är att fortsätta med att nyde ferien og ikke tænke for meget på hjemrejsen!

Läs nästa

Perfekt för en weekend på Centre Parcs

Efterlad och kommentar

Denna sida är skyddad av reCaptcha, och Googles Politik om skydd av persondata och Servicevilkår är gældende.